Превръщат страстта си в успех: Ученички спечелиха първо място в конкурс за мода

Габриела, Ивон и Ванеса искат и занапред да продължат да се занимават с мода и изкуство

26.04.2022 | 14:07 Редактор: Теодора Патронова

Момичета от столичната гимназията по текстил и дизайн спечелиха първо място в национален конкурс за мода.

Модата, дизайнът и рисуването са страст за Габриела, Ивон и Ванеса. Единадесетокласничките са спечелили първо място на всички 3 категории от състезанието "Млади Таланти" в град Гоце Делчев.

"В самото начало съобщаваха някакви други гимназии и никъде не присъстваше нашето и в трите категории. Ние вече се разочаровахме, докато не казаха, че ние печелим единствената най-голяма награда", разказа Габриела.

Темата на конкурса е била минало в бъдеще време. Габриела е създателката на облеклото, Ванеса е нарисувала скицата, а Ивон е заела ролята на модел и е спечелила категория за шиене.

"Когато се съблече този куфар, в него се прибират тези спомени и наяве излиза тази рокличка, която така доста добре описва бъдещето", обясни Габриела. 

Менторът на момичетата господин Гергинов споделя, че заслуга за победата имат всички преподаватели в гимназията.

"Изключително горд съм с моите ученици и това, което показаха реално създава големи предпоставки за бъдещето им развитие в специалността", каза учителят.

Момичетата искат и занапред да продължат да се занимават с мода и изкуство. "Ще продължа най-вероятно, дано остана жива и здрава. Ще си отворя собствена компания, за да шия дрехи", сподели Ивон. 

Габриела, Ивон и Ванеса се надяват да напълнят и своя собствен куфар с красиви спомени и успехи.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК