Невероятно вкусна и бърза супа от коприва за трапезата на Цветница

Ако постите, пропуснете застройката

17.04.2022 | 10:48 Редактор: Елеонора Танева
Невероятно вкусна и бърза супа от коприва за трапезата на Цветница

На трапезата на Цветница трябва да присъстват зелении като лапад, коприва, спанак - под формата на салати, яхнии, супи. 

Ето една лесна рецепта за бърза, вкусна и много полезна супа от коприва.

Необходими продукти:

  • 1 купичка попарена коприва
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 1-2 моркова
  • сол, черен пипер по желание
  • сух и пресен джоджен
  • олио
  • 1 жълтък
  • 3-4 супени лъжици кисело мляко

Първото, което трябва да направите е да да я попарите - за 2-3 минутки във вряща вода. След това я отцедете и нарежете. 

В тенджера загрейте мазнина, добавете нарязания зелен лук, морков, сух джоджен, който е по-ароматен, добавете 2 л вода. След това сложете копривата, а след 8-10 мин. добавете измития ориз.

През това време направете застройка от жълтъка и киселото мляко. Прибавете 1-2 черпака от бульона и изсипете в тенджерата. За свежест може да добавите ситно нарязан пресен джоджен.

Ако спазвате традицията да ядете постни ястия на Цветница - пропуснете застройката. За допълнително овкусяване може да ползвате оцет или резен лимон.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК