Серина Уилямс: Едва не умрях след раждането, имах кръвен съсирек в белия дроб

След изписването от болницата не можела да върви и спирала за почивки

15.04.2022 | 23:17 Редактор: Искра Ангелова
Серина Уилямс: Едва не умрях след раждането, имах кръвен съсирек в белия дроб

Едва не умрях след раждането. Това сподели Серина Уилямс и разказа открито за усложненията, които претърпяла след проплакването на нейната дъщеричка през 2018 г. Днес тя призна в интервю за списание Elle, че тенисът вече е на втори план за нея, защото майчинството и семейството са по-важни.

Известната тенисистка, която не се е състезавала на корта от няколко месеца, разкри, че се чувствала ужасно непосредствено след раждането. Тя помолила лекарския екип да мине на скенер. След като се чувствала така сякаш умира и не спряла да настоява, уважили желанието ѝ. И така открили, че има кръвен съсирек в белия дроб. Така спасила самата себе си през 2018 г.

"Борих се здраво и в крайна сметка получих скенера. Толкова съм благодарна. Ето, имах кръвен съсирек в белите ми дробове и трябваше да вкарат филтър във вените ми, за да го разбият, преди да стигне до сърцето ми", казва Уилямс.

Серина Уилямс претърпяла три операции

Докато роднините на спортистката се радвали, че си има дъщеричка, тя била в операционната. И се наложило да претърпи три интервенции след цезаровото сечение. Тя не крие, че може би малката Олимпия щяла да остане без майка, ако не била настоятелна.

"Да бъда изслушана и подходящо третирана беше разликата между живот или смърт за мен. Знам, че тези статистически данни биха били различни, ако лечебното заведение се вслуша в опита на всяка черна жена", обяснява Уилямс.

Звездата разкри, че се възстановила благодарение на подкрепата на най-близките. След изписването от болницата не можела да върви и спирала за почивки. А когато стигнала прага на дома си, нейният татко казал: "Видя ли, успя".

Майчинското чувство на Серина Уилямс се появило още през бременността

Според откровената изповед на тенисистката, дни преди големия турнир Australian Open, тя разбрала, че е бременна. Не се притеснила, нито си помислила да прекъсва да играе. Но с всяка тренировка усещала, че тялото ѝ се променя и тя не може да го контролира.

"Тялото ми вече не се подчиняваше. То се интересуваше от растящия в мен живот, не от тениса. С всяка следваща тренировка ми ставаше все по-трудно, изморявах се повече, но въпреки това спечелих седем мача в Австралия без загубен сет", разказва тя.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК