Серина Уилямс: Не бих сменила цвета на кожата си, благодарна съм на тялото си

"Винъс изглеждаше по-близо до стандартите за красота", сподели тя

08.10.2020 | 22:30 Редактор: Искра Ангелова
Серина Уилямс: Не бих сменила цвета на кожата си, благодарна съм на тялото си

В новия брой на британския Vogue Серина Уилямс отново коментира какво е да си тъмнокожа жена под светлината на прожекторите и как се е чувствала "подценена" и по-нископлатена в миналото си. Тенис звездата разкри и повече за своите комплекси и неуверености като израстващ спортист.

"Никога не съм била от хората, които са казвали "Искам да бъда с различен цвят на кожата" или "Искам да имам по-светла кожа". Харесвам се такава каквато съм и ми харесва това, че мога да представлявам красивите тъмнокожи жени навън. За мен е перфектно. Не бих била друга", каза още тенис легендата.

Серина също така коментира как се е чувствала относно тялото си, сравнявайки се със сестра си Винъс, чиято фигура е била приемана далеч по-добре.

"Когато растях, това, което беше харесвано, беше различно. Винъс изглеждаше по-близо до стандартите за красота – тя има невероятно дълги крака и е много слаба. Не виждах хора по телевизията, които изглеждат като мен, които са набити. Тогава подобно телосложение не беше приемано позитивно. Беше различна ера", разкри тя.

Уилямс е категорична, че сега се чувства добре в тялото си и му е благодарна за всички свои тенис постижения и за дъщеря си Олимпия.

"Невероятно е, че тялото ми можа да ми даде тази кариера и съм му благодарна. Иска ми се само да бях по-внимателна към него преди. Целият цикъл се затваря сега като гледам дъщеря си", обясни Серина.

Четете цялата статия в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК