Лесни стъпки да оставим добро впечатление за себе си в околните

Кимайте, когато някой разговаря с вас

13.04.2022 | 12:00 Редактор: Жаклина Иванова
Лесни стъпки да оставим добро впечатление за себе си в околните

Знаете ли, че според западни проучвания, показването на истински интерес към другите от ваша страна, не само ще ви донесе повече успехи в работата, но и повече приятели, смятат психолози.

Специалистите уверяват, че приятелството, заедно с увереността, ни прави по-привлекателни, което от своя страна привлича другите към нас.

Вижте няколко лесни стъпки, с които да оставите добро впечатление за себе си.

Кимайте, когато някой разговаря с вас

Кимването, докато другите ви говорят, е добър навик, тъй като им показва, че сте ангажирани в разговора. Когато кимнете с глава в знак на съгласие, вашият събеседник разбира, че обръщате внимание на думите му. Разбира се, не бива да прекалявате с кимането, тъй като това може да остави грешно впечатление за вас, че сте несигурен човек, който се опитва да се съгласи с всичко казано и няма своя позиция.

Попитайте хората за мнението им по даден въпрос

Вероятно повечето от нас се колебаят да попитат хората за тяхното мнение или съвет. Обикновено се страхуваме да не притесним някого, или да не ни приемат като некомпетентни. Но търсенето на нечие мнение по даден въпрос, кара другата страна да се чувства оценена, но също така и привлечена към хора, които мислят положително за нея. Много е вероятно и вие да оставите приятно усещане за себе си в другите.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК