Ето как да постигнем всички наши желания във връзката ни

Има едно основно правило - здрава и ясна комуникация

07.04.2022 | 12:17 Редактор: Жаклина Иванова
Ето как да постигнем всички наши желания във връзката ни

Ако се чувствате все едно не получавате това, което искате и от което имате нужда във връзката си, има два варианта - да сте с грешния човек или да не умеете да искате това, от което имате нужда по правилния начин.

Вече ви е омръзнало да молите и да изисквате от партньора си? Чувствате се сякаш той ви отблъсква и нарочно не ви дава това, което искате? Оплаквате се, мрънкате, а нещата се влошават, вместо да се подобряват. Имате усещането, че той ви прави напук, че нарочно не прави онова, за което го молите, колкото и простичко да е то.

Оплакванията не са нищо повече от обикновени молби без отговор. Ако искате партньорът ви да прави нещо за вас или заедно с вас, но все не ви се получава, и то не само с този партньор, а и с всички предишни, може би грешите в подхода си. Най-голямо значение има не това какво искате във връзката си, а как го искате.

Как да получите това, което искате във връзката?

Има едно основно правило - здрава и ясна комуникация. С недомлъвки, намеци, опити за четене на мисли няма как да имате здравословни отношения. Комуникацията не означава само да казвате директно в прав текст какво искате. Важно е как го казвате. Така ще увеличите шансовете от отсрещната страна да ви разберат правилно и да действат по начина, който ще ви удовлетвори.

Когато казвате нещо на партньора си по начин, който звучи като изискване, настояване или назидание, естествено е той да се почувства притиснат. Първата му и и най-логична реакция би била бягство, упорство, съпротива и нежелание да направи това, за което го молите.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК