Торбичките под очите стават все по-видими - ето как да ги скрием

Използвайте микс от етерични масла

29.03.2022 | 11:05 Редактор: Жаклина Иванова
Торбичките под очите стават все по-видими - ето как да ги скрием

Често ли се взирате в огледалото, притеснени, че торбичките под очите ви стават все по-големи и видими? Ако забелязвате подобно нещо, дори и след като сте се наспали добре, време е да започнете да взимате мерки, за да забавите този процес, колкото се може по-дълго.

Тъй като зоната около очите е изключително фина, деликатна и чувствителна, това я прави много по-уязвима и изложена на вредни влияния.

Преди да започнете да полагате специални грижи за кожата в околоочния контур, помислете за причините, довели до образуването на неприятните торбички.

1. Микс от етерични масла.

Трябват ви: 1 капка масло от лавандула, 1 капка лимоново масло, 1 капка масло от лайка и 1 чаена лъжичка вода. Смесете маслата и ги разбъркайте добре с водата. Нежно нанесете от сместа под очите, преди да си легнете да спите. Оставете маслата да действат през нощта.

Колко често да го правите? Повтаряйте го всяка вечер, за да премахнете торбичките и подпухването.

Защо това работи? Лавандулата има множество успокояващи свойства. Тя влияе омекотяващо и успокоява кожата и нервите в околоочната зона. Лимоновото масло спомага за успокояване на стреса и допринася с натурални антиоксиданти. Лайката има антивъзпалителни свойства и спомага за намаляване на подпухването по естествен начин.

Важно е, когато използвате етерични масла в близост до очите да ги нанасяте много внимателно, за да не попаднат в окото и да го раздразните.

2. Маска с белтък срещу подпухване.

Необходим ви е един яйчен белтък, мека четка или памучен тампон.

Как да я направите: бъркайте белтъка, докато се втвърди. Използвайте мека четка или тампон, с който да нанесете белтъка под очите и го изчакайте да изсъхне.

Колко често да я правите? Прилагайте я вкъщи по 1 път на ден и след няколко дни ще забележите резултат.

Защо тази маска помага? Белтъкът не е от най-често използваните съставки за третиране на околоочната зона, но е много ефективна, тъй като има стягащ кожата ефект и помага да се премахне подпухналостта.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК