Невероятни бюти ритуали за жизнена и здрава кожа

Измивайте и освежавайте с хладка вода

22.03.2022 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Невероятни бюти ритуали за жизнена и здрава кожа

Всички мечтаем за сияеща, жизнена и здрава кожа. С напредването на възрастта обаче, става все по-трудно да я поддържаме в бляскаво състояние. Можем лесно да се изгубим в морето от козметични продукти и процедури в търсене на най-добрата рутина за нашата кожа. В това лутане се случват и най-големите грешки с кожата, заради които вместо да подобрим състоянието и външния ѝ вид, ние я стресираме и състаряваме преждевременно.

Едно е сигурно обаче - има няколко задължителни стъпки в рутината за красива и здрава кожа, които са неизменни и които е добре всяка жена да включи в ежедневния си режим.

1. Измиване и освежаване с хладка вода.

Горещата и твърде топла вода пресушава кожата, изсмуква естествената ѝ влага и ускорява процесите на стареене. Ледено студената вода пък я стресира прекалено. Можете да редувате топла и студена вода в рутината на измиване и почистване на лицето за добро кръвообращение, но не прекалявайте с екстремните температури.

Придържайте се към хладката или леко топла вода. Нормалните температури помагат на влагата да се задържи в кожата, а тя да остане хидратирана. Това ще помогне да я предпазите от свръхсекреция на себум при мазна кожа или пък от лющене, ако имате суха кожа.

3. Хидратирайте отвън и отвътре.

Добрата хидратация и дълбокото овлажняване са незаменим ритуал, който трябва задължително да присъства в рутината. Пийте повече вода. Избягвайте подсладени напитки, които причиняват възпаления и преждевременно стареене на кожата. Прилагайте хидратиращи продукти сутрин и вечер според типа кожа.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК