Стрес и нездравословни навици - как да преодолеем негативизма с детокс терапии

Пилингът със сол ни помага да елиминираме голяма част от натрупаните бактерии

29.03.2022 | 08:28 Редактор: Жаклина Иванова
Стрес и нездравословни навици - как да преодолеем негативизма с детокс терапии

Ежедневният стрес, нездравословни навици и хранене, недоспиване, липса на спортна активност... Всичко това води до натрупването на токсини в нашето тяло. Постепенно умората ни завладява, боледуваме по-често, появяват се редица неразположения, трупаме излишни килограми, кожата ни е вяла, по-състарена. Лош сценарий, в който никой не би искал да попадне.

Ето някои от най-приятните детокс терапии:

1. Ексфолианти със сол за детоксикация

Морската, хималайската сол, солта от Мъртво море са естествени детоксикатори, тъй като те имат способността да абсорбират токсините от кожата. Както на лицето, така и върху кожата на тялото, се натрупва слой от мъртви кожни клетки, който трябва да бъде премахнат. В противен случай кожата изглежда суха, лющеща се, тенът ѝ - неравномерен.

От друга страна, солените ексфолианти ни помагат да ободрим кожата си, да подобрим кръвообращението. Пилингът със сол ни помага да елиминираме голяма част от натрупаните бактерии, да намалим възпалението, сърбежа.

Хубавото е, че можем да избираме между много разнообразни продукти в грижа за тялото и кожата, които са обогатени с масло от чаено дърво, кокосово масло, витамин Е и други любими съставки на кожата, които действат и като детоксикатори. Разбира се, не бива да забравяме и за кожата на стъпалата, тя също се нуждае от редовно ексфолиране.

2. Гуа ша масаж на тяло и лице

Гуа ша представлява китайска масажна техника, която датира от хилядолетия. За нея се ползват обикновено етерични масла, както и специален масажор изработен от нефрит, розов кварц със заоблени краища. Домашният масаж на лицето с гуа ша камък става все по-любим на дамите.

У дома гуа ша бихме могли да изпълним в определени части на тялото си, но хубавото е, че все повече салони за красота го предлагат като терапия за елиминиране на стреса, детокс на тялото.

Благодарение на специфичните движения, които се извършват с гуа ша камъка, се подобряван лимфният дренаж, елиминират се токсините, подобрява се кръвообращението, билките проникват в тялото, кожата е по-стегната и тонизирана.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК