Пролетен детокс - верен помощник за чиста и сияйна кожа

Трябват ви поне седем дни, за да прочистите тялото си и да усетите разликата

28.03.2022 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Пролетен детокс - верен помощник за чиста и сияйна кожа

Пролетен детокс - онова, от което всеки се нуждае в момента. Токсините, натрупани в тялото през последните няколко месеца, трябва да се изхвърлят от организма. И когато това стане, първо ще си проличи по кожата. Пъпки, омазняване, сухота и възпаление – всичко това ще изчезне постепенно, стига да знаете какво и как да направите.

С подходящия пролетен детокс вие ще помогнете на черния си дроб да работи по-добре, ще подобрите своето храносмилане, но не на последно място - ще имате по-хубава и чиста кожа.

Ако се храните изключително нездравословно, прекалявате с цигарите и алкохола, а и не се наспивате, то със сигурност имате нужда от пролетен детокс. С него ще се справите и с проблемната кожа, която може да се дължи на мазните закуски, повече млечни продукти и някои други храни, подхранващи акнето и черните точки.

Пролетният детокс не означава само гладуване и пиене на определени сокове. Има най-различни, в зависимост от основната ви цел. Трябват ви поне седем дни, за да прочистите тялото си и усетите разликата.

Освен за кожата, детоксикацията на организма помага за:

Изчистване на кръвния поток от токсини

Премахвайки определени храни от своето меню, тялото се подготвя за сезонните промени и изчиства токсините. Ако сте имали период на боледуване, особено от коронавирус, то не ви е било до диети и пречистване. В случай, че вече сте добре, сега е моментът да го направите и да получите полезни витамини и минерали от плодове и зеленчуци - под формата на сокове. Те насърчават и прочистването на кръвния поток.

Докато черният дроб изхвърля замърсяванията, те ще се "лепят" по кожата. Изчисти ли се, значи сте си свършили отлично работата.

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Най-вече трябва да се спрат всякакъв вид преработени храни. Всичко, което е в опаковка, бъркан, кутийка, консерва, колбасите в опаковки, сокове и напитки със захар... Спрете ги и ще забележите разликата. Сигнализирай за неуместен коментар