Кои са най-лесните за отглеждане растения, които издържат без вода седмици наред?

Те носят радост и свежест, усещане за зеленина и живот в жилището

28.03.2022 | 09:33 Редактор: Искра Ангелова
Кои са най-лесните за отглеждане растения, които издържат без вода седмици наред?

Отглеждането на растения е прекрасен природен начин да украсите дома си. Те носят радост и свежест, усещане за зеленина и живот в жилището. Отглеждането им обаче може да е ангажиращо. Поливането е нещо, което за повечето растения е задължително да се случва ежедневно и по определени критерии. Това обаче не важи за някои растения, които могат да издържат без поливане седмици наред.

Кои са най-лесните за отглеждане растения, които издържат без вода задълго?

Това са сукулентите. Те представляват цял раздел растения, обикновено виреещи в полупустинни и пустинни райони, в които не пада дъжд в продължение на седмици, дори месеци. Листата им са дебели и месести за разлика от листата на растения в дъждовните гори и умерените райони, където падат чести валежи. Това кара растенията да не се презапасяват. Докато сукулентите събират вода в дебелите си листа, която използват за дългите периоди на суша.

Можете да отглеждате много от различните видове сукуленти вкъщи, за които не трябва да се притеснявате, че не сте полели скоро. Ето ги и тях.

Алое

Алоето е много красиво и интересно растение с дебели, остри листа с малки бодли. То се нуждае предимно от обилна светлина колкото се може по-дълго през деня. Поливането става през една или две седмици. Яркостта на зеления цвят на листата на алоето зависи от количеството светлина, която получава.

Ешеверия

Ешеверията е много красив сукулент, който образува прекрасни розетки от месести листенца. Тя също не изисква често поливане. Листата на ешеверията наподобяват цъфтящо цвете, което я прави красиво бижу за вашия дом. Нуждае се от много светлина и топлина. Южните первази са най-подходящи за нея.

Сансевиера

Сансевиерата е прекрасно растение с листа, наподобяващи мечове, украсени с жълт контур по краищата. Това я прави изключително красива и подходяща за декорация на дома или офиса. Изисква само обилна светлина и изключително рядко поливане. На закрито сансевиерата може да издържи седмици без вода.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК