Растения, които ни помагат да намалим тревожността

Съществуват редица предимства на отглеждането на лавандула в дома

18.09.2021 | 19:43 Редактор: Жаклина Иванова
Растения, които ни помагат да намалим тревожността

Растенията в дома винаги му придават повече уют. Докато сме свикнали с това да ги имаме в почти всяко помещение, забравяме за тяхната мощна сила. Има растения, които привличат късмета и любовта в дома, други правят въздуха по-чист. А ето кои ни помагат да намалим стреса и тревожността.

Лавандула

Има приятен аромат и красиви лилави цветове. Съществуват редица предимства на отглеждането на лавандула в дома. Освен че през лятото гони комарите, растението може да подобри съня и да помогне при безпокойство, нервност, тревожност, депресия. Лавандулата не изисква много вода и особени грижи и е перфектна за перваза на прозореца или нощното шкафче, пише az-jenata.bg.

Жасмин

Още едно растение, което може да отглеждате в дома или градината за добро настроение и по-малко стрес, е жасминът. Храстово растение - цъфти с множество прекрасни бели и жълти цветове, и обича слънчевата светлина.

Розмарин

Вечнозелената билка с игловидни листа е родом от средиземноморския регион и може да има цъфнали бели, сини или лилави цветове. Най-често ползваме розмарина за приготвянето на ароматни картофи, сочно месо. Розмаринът е подходящ за отглеждане на закрито и на открито, изисква умерени количества светлина и влажност. Билката се използва в ароматерапията и от нея може да се приготвя и чай.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК