Използването на цветовете за повече щастие и хармония според Фъншуй

Сивото е адаптивен цвят, който може да насърчи кариерата

30.08.2021 | 10:15 Редактор: Юлия Христова
Използването на цветовете за повече щастие и хармония според Фъншуй

Фъншуй е древна източна практика за подреждане на предмети, на интериора и т. н. по такъв начин, че да се създаде максимален здрав и положителен поток от енергия.

Използването на цветовете в дома ви също може да допринесе за повече щастие и хармония.

Така например, сивото е адаптивен цвят, който може да насърчи кариерата, креативността, кафявото символизира стабилността, подхранва добротата, докато бялото е на чистотата, жълтото на радостта.

Във фъншуй червеното представлява романтика и любов, кураж и страст. То символизира огъня, поддържа жизнената енергия. Червеното е активен, енергизиращ цвят, но който може да предизвика и напрежение, ако се декорира прекомерно. Може да го използвате за външната врата, кухнята и трапезарията, пише az-jenata.bg.

Цвят сьомга

Цвят, който уникално балансира земните и огнените елементи. Тази хармонична комбинация от оранжево-жълто и оранжево-червено се използва във фъншуй, за да се насърчи връзката, комуникацията. Може да го декорирате във всяко едно помещение.

Зелено

Зеленото е представяне на живота, здравето и растежа. С него се насърчава положителната промяна, свежестта и подмладяващата енергия. Балансът е постигнат. За да привлечете щастието в дома си е хубаво да включвате различни нюанси на зелено, вместо да се придържате към един цвят. Това ще осигури един хубав баланс.

Тюркоаз

Комбинация от синьо и зелено. Поради това притежава свойства както на дървесни, така и на водни елементи. Насърчава движението в посока напред, растежа. Може да го декорирате в банята, дневната.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Банко Пиронков, Фън
преди 2 години
Цветовете във Фън Шуй далеч не са това, което е описано тук. Сигнализирай за неуместен коментар