По фъншуи: Кои цветя привличат положителна енергия?

Когато край нас имаме красиви цветни символи, ние фокусираме вниманието си върху хубавите неща

05.03.2021 | 06:30 Редактор: Радостина Димитрова
По фъншуи: Кои цветя привличат положителна енергия?

Цветята са част от нашия свят, затова обичаме да имаме повече от тях край себе си. В източната философия за постигане на щастие и баланс фъншуй се използват много цветя за късмет и успех, тъй като цъфтящите растения привличат положителна енергия. Освен това, когато край нас имаме красиви цветни символи, ние фокусираме вниманието си върху хубавите неща.

Кои 6 да направите част от вашия свят за повече щастие?

Божур

Божурът е друго китайско цвете, което обичаме да отглеждаме в дома и градината си. Вярва се, че е символ на благородство, пролетта, мира, женската красота. Цветето става популярно в императорските дворци по време на династиите Суй и Танг и си спечелва титлата "цар на цветята".

Ръката на Буда

Красив, интересен цитрусов плод, чиято форма символизира късмет и щастие. Известен е като ръката на Буда, защото обърната, формата му напомня на обърнатите пръсти на медитативната позиция на Буда.

Хризантема

Тя е отлична за вашия дом, градина или като подарък за някого. Тя символизира непринуден живот, мощната енергия Ян. Будистите обичат да използват това цвете като символ за промяна. Вярва се, че носи късмет за дома.

Четете цялата статия в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК