Спирулината - суперхраната с редица ползи за косата

Тя съдържа множество витамини и минерали

19.03.2022 | 12:45 Редактор: Ваня Кузманова
Спирулината - суперхраната с редица ползи за косата

Спирулината е много добре позната суперхрана, която е едновременно хранителна, но действа и против умора и като антиоксидант. Спирулината е полезна за красотата и здравето на косата. Използвана вътрешно или външно, тя възстановява, укрепва и защитава косата. 

Какво е спирулина?

Спирулина - Arthrospira platensis е синьо-зелено водорасло, принадлежащо към тип Cyanobacteria. Спирулината се предлага на пазара като хранителна добавка под формата на прах, люспи, капсули или таблетки. Многобройните проучвания, посветени на спирулината, потвърждават ползата ѝ за предотвратяване на дефицити, намаляване на умората, укрепване на имунната система и дори борба със свободните радикали.

Идеален състав за здравето на косата

Спирулината съдържа множество витамини, минерали, микроелементи, протеини и антиоксиданти, които са изключително ценни за всички типове коса. Някои от най-ценните хранителни вещества в спирулината включват:

Как да използваме спирулина за коса?

Употреба като хранителна добавка. Спирулината може да се приема под формата на прах, люспи, капсули или таблетки. Прахът и люспите са идеални за приготвяне на здравословни напитки и смутита или за добавяне към оригинални рецепти. За да се избегне специфичният вкус на спирулината, може да се приема под формата на капсули. Препоръчителният прием е сутрин и са необходими поне 3 седмици, за достигане на добри резултати.

Повече по темата четете в puls.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК