Няколко зодии, които са с хипохондрични наклонности

Хипохондрията е болестно тревожно разстройство

10.03.2022 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова
Няколко зодии, които са с хипохондрични наклонности

Може ли влиянието на зодиака да ви направи хипохондрик? Абсолютно! Зодиакът определя нашата личност и влияе върху начина, по който мислим и се държим. Има пет зодиакални знака, които са най-склонни да драматизират ситуацията, когато не се чувстват съвсем здрави. За тях подсмърчането е тежък грип, а кашлицата е категорична пневмония. Когато те "не се чувстват добре", това за тях означава, че нещо сериозно не е наред, а лекарите подценяват състоянието им. За тези зодии вероятността от тежко заболяване и смърт винаги се очертава на хоризонта.

Относно хипохондрията

Хипохондрията е болестно тревожно разстройство, при което човек е прекомерно и неоправдано притеснен, че има сериозно заболяване. И благодарение на интернет - днес е много по-лесно да си хипохондрик, отколкото преди, тъй като можеш да си правиш „самодиагностика“, вярвайки, че имаш всеки симптом, който прочиташ.

А ето и кои са зодиите, застрашени да развият хипохондрия:

1. Дева (23 август – 23 септември)

Обикновено Девата е най-големият хипохондрик в зодиака. Тази нейна склонност се подхранва и от тенденцията ѝ да се самосъжалява. Всичко, което се случва по отношение на здравето ѝ, за Девата е нещо много сериозно. Хората от този знак отиват на лекар при най-малкия симптом - дори и той да е въображаем. Много често представителите на този знак са обсебени от идеята, че се нуждаят от медицинска застраховка, защото здравната криза им се струва твърде голяма и считат, че няма да имат пари да си платят скъпото лечение (нещо, за което вярват, че ще им се наложи във времето).

2. Риби (19 февруари – 20 март)

Рибите са доста страхливи и най-малкото неразположение ги кара да се чувстват тежко болни, но най-вече защото падат духом. Въпреки че те, подобно на Девата, обичат да се самосъжаляват, в същото време те са и много самопожертвователни. Това означава, че въпреки че вярват, че нещо сериозно не е наред със здравето им, те все пак може да се опитат да изключат този факт от ума си, за да са полезни на близките си. Най-голямата опасност за Рибите е именно това - да потърсят лекарска помощ, когато всъщност вече е твърде късно!

3. Рак (21 юни – 22 юли)

Раците могат да бъдат много драматични и обсебени от вярата, че имат болест, водеща до смърт. Няма значение фактът, че може да се чувстват добре – те просто винаги са нащрек, че във всеки един момент нещо лошо може да се случи. Новинарските емисии, свързани за смъртни случаи от грип, вируси, бактерии, заразена храна и др. карат хората от този знак да са убедени, че са напът да бъдат следващата жертва. Не е толкова необичайно за тях да избягват да общуват с болни хора или да носят маска на обществени места като предпазна мярка, дори когато няма пандемия.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК