Режисьорът Шон Пен снима документален филм за руското нашествие в Украйна

Той пътува до страната и през ноември, когато се срещна с военнослужещи

25.02.2022 | 20:40 Редактор: Теодора Патронова
Режисьорът Шон Пен снима документален филм за руското нашествие в Украйна

Холивудският актьор и режисьор Шон Пен е в Украйна, където снима документален филм за руското нашествие, предаде Ройтерс, като цитира електронното издание на "Варайъти". 

На снимки, разпространени от пресслужбата на държавния глава на страната, се вижда, че носителят на награда "Оскар" присъства на среща с медиите в президентството, докато руските военни навлизат в Украйна. 

"Режисьорът специално дойде в Киев, за да отрази всички събития, които в момента се случват в Украйна и да разкаже на света истината за руското нашествие в нашата страна", се казва в съобщение, качено на Facebook страницата на президентството. 

"Шон Пен е сред тези, които подкрепят Украйна днес. Нашата страна му е благодарна за тази проява на смелост и честност". 

В публикацията се казва също, че Пен - който е известен активист по хуманитарни и политически въпроси - е разговарял с украински политически и военни фигури, както и с журналисти.

Той пътува до Украйна и през ноември, когато се срещна с военнослужещи в рамките на подготовката на документалния филм, се уточнява в съобщението. 

"Шон Пен показва смелостта, която на много други, особено на западните политици, липсва", се казва в публикацията. "Колкото повече са такива хора, истински приятели на Украйна, които подкрепят борбата за свобода, толкова по-скоро ще бъде възможно да се спре масираната атака на Русия".

Според сп. "Варайъти" Пен прави документалния филм за "Вайс студиос", заедно с "Вайс уърлд нюз" и "Ендевър кънтент", съобщи БТА.

Представители на холивудския актьор и режисьор не бяха открити за коментар. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК