Защо мъжете губят интерес във връзката?

Причината може да е във вас

20.02.2022 | 09:45 Редактор: Теодора Патронова
Защо мъжете губят интерес във връзката?

Ако се срещате с някого, вероятно таите надежди нещо истинско да се получи между двама ви. Но внезапно мъжът губи интерес към вас. Може да ви изглежда необяснимо. Не сте усетили сигнали, които да издават, че няма чувства към вас, дори напротив. Но въпреки това по някаква причина той се е отдръпнал. Питате се дали причината е във вас. Отговорът може да е и "да", и "не".

Той не смята, че може да ви угоди.

Много често мъжете губят интерес, дори да харесват жена, защото тя се оплаква твърде много. Приемат я за капризна. Мислят, че не могат да угодят на всичките ѝ желания и прищевки. Ако се оплаквате конкретно от него, това още повече кара мъжете да се отдръпнат. Мъжът се отдръпва с ясното съзнание, че нито иска да се промени, нито това е нужно. Усилията за него не си струват. Мъжете предпочитат просто да се оттеглят.

Той не се чувства в безопасност във ваше присъствие.

Мъжете се отдръпват, когато усещат напрежение да бъдат себе си в компанията на жената, с която имат връзка. Ако се чувстват потиснати, ако усещат упрек за поведението си, неодобрение, мъжете губят интерес и предпочитат да се отдръпнат. Осъдително поведение от страна на жените, подмятания, иронични изречения от женска страна карат повечето мъже да изберат свободата си, вместо да продължат да се чувстват притиснати.

Има други по-важни неща, които се случват в живота му.

Третата най-често срещана причина мъжете да губят интерес към жена или към връзката, са ангажименти или приоритети, за които трябва да се погрижат. Проблеми в работата или семейството, финансови затруднения, предприемане на големи покупко-продажби са само част от възможните причини един мъж да се отдръпне от срещите си с жена или от връзката си в началните ѝ етапи. 

Четете повече в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК