Мъже, никога не казвайте тези реплики на жените до вас

Комуникацията е една от базовите необходимости за здрава връзка

18.02.2022 | 14:21 Редактор: Жаклина Иванова
Мъже, никога не казвайте тези реплики на жените до вас

Комуникацията е една от базовите необходимости за здрава връзка. Начинът, по който партньорите във връзката си говорят, е не само показателен за отношенията, но и е определящ за развитието им. Общуването и думите, които си разменят партньорите, имат силата както да събират, така и да разделят.

Един от големите въпроси, които вълнуват мъжете, е какво жените искат да чуват. Комплименти за външния им вид, за острия им ум, за кулинарните им умения, за всички женски качества, които заслужават внимание. Тук можем да изреждаме много, но по-лесно би било да споменем какво никога не трябва да казвате на една жена.

Това са някои от нещата, които никога мъж не трябва да казва на жената до себе си.

"Сега пък какво има?"

С този въпрос мъжете издават гняв и раздразнителност от поведението на жените до себе си. Тези емоции идват от различията в усещането за света наоколо, които са и причина да се смята, че жените и мъжете са от две различни планети. Обикновено нещата, които дразнят и ядосват жените, са крайно маловажни за мъжете.

Когато една жена е сърдита за нещо, казва, че има проблем, или че нещо не е наред, мъжете не трябва да реагират с такъв въпрос, издаващ раздразнение и неприязън към женските прищевки.

"Добре, направи го по твоя начин. И без това винаги го правиш"

Такива изречения издават пасивна агресия от мъжка страна. Когато мъжете казват това на жените си, това издава слабост, невъзможност за справяне с проблеми, нежелание за достигане до консенсус, компромис или някакво решение.

С тези думи много мъже искат да покажат на половинките си колко са самонадеяни и колко не са прави. Показват отказа от ангажимент.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК