Ефективни домашни методи в борбата с акнето

Маслото от чаено дърво има мощни противовъзпалителни свойства

10.02.2022 | 17:31 Редактор: Ваня Кузманова
Ефективни домашни методи в борбата с акнето

Акнето е едно изключително сложно заболяване. То може да се предизвика от редица фактори, които да са в различна комбинация при различните хора. Твърде индивидуалният му характер го прави много трудно за овладяване, потискане или пълно излекуване. 

Междувременно можете да опитате и някои от най-ефективните домашни методи за третиране на акне, които могат да помогнат да облекчите симптомите му.

Витамин А

Витамин А е много важен за кожата. Ретинолът, който е производен на витамин А елемент, може да помогне за успокояването на симптомите при акне. Той намалява възпалението и стимулира деленето на клетките, тяхната регенерация и допринася за възстановяване на кожата. Използва се за локално лечение на акне. Кремовете с ретинол или витамин А могат да помогнат за ускоряване на оздравителните процеси при акне. Консултирайте се с лекар преди да прилагате кремове с ретинол, въпреки че се предлагат без рецепта.

Алое вера

Натуралният гел от алое вера е дар от природата. Той има противовъзпалителни свойства, които успокояват кожата, намаляват раздразнението, зачервяването, не запушва порите. Алое има свойството да контролира секрецията на себум, като намалява омазняването – основа за запушване на порите и развитие на възпалителни огнища по кожата.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има мощни противовъзпалителни свойства. То свива порите, намалява себума и омазняването, дезинфекцира и стимулира регенерацията на клетките. Има много силни антимикробни свойства, които потискат бактериалния растеж.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК