Какво е устойчив гардероб и как да го постигнем?

"Дрехата живее в гардероба през повечето време, а той е неотменна част от нашия дом", каза Маргарита Асадурова

07.02.2022 | 09:54 Редактор: Жаклина Иванова

Ако моят дом е моята крепост, то моят стил съм аз самият. Ако домът ни е вид убежище от външния свят, то дрехите са тези, които ни защитават в обществото. Дрехата е домът, който всеки ден носим със себе си.

"Дрехата живее в гардероба през повечето време, а той е неотменна част от нашия дом. Това е нашето най-интимно пространството, което предполага някаква форма на творчество от гледна точка на това да ни даде възможност да се сътворим, представим, да изберем как да се проявим сред другите хора".

Това заяви в първото издание за годината от специалната поредица на мултиплатформения проект на Bulgaria ON AIR "Бъдещето: Домът" експертът по визуални комуникации Маргарита Асадурова.

Според нея през последните години се е променил много подходът към гардероба.

"Когато настъпи пандемията, шокът беше ключов за много сфери от живота. По отношение на дрехите беше разтърсващ. Най-вече това се отрази на цялата модна индустрия. Тя беше стигнала етап, на който трябваше този шок да се случи. Доста устойчиви тенденции бяха започнали да се случват. Индустрията призна сама на себе си, че е един от най-големите замърсители на планетата и е важно да намери друг подход", обясниАсадурова.

По думите ѝ е много важно и какво е самото отношение на клиента към нея. Гостът в студиото коментира и темата с онлайн пазаруването на дрехите, което се е увеличило доста по време на пандемията.

"Хората започнаха да пазаруват, за да си разнообразяват ежедневието. Започнаха и да се замислят как да пазаруват, така че това, което вземат, да остане наистина в гардероба им. Живеем в интересни времена, вече сме с единия крак в бъдещето", каза Асадурова.

В момента няма никакви ограничения по отношение на това какви цветове, модели или кройки можем да носим, подчерта тя.

"Изборът е много по-труден, защото човек не може да се ориентира кое е подходящо за него. За да имаш гардероб, трябва да имаш личен стил", обясни събеседникът.

Когато една дреха има връзка с всички останали в гардероба и знае къде попада в един цялостен външен вид, може да говорим за устойчив гардероб - аранжиран, придобит осъзнато", завърши Асадурова.

Проектът се осъществява със специалната подкрепа на Bosch България, UniCredit Bulbank, Булстрад Виена Иншурънс Груп и Национална асоциация на строителните предприемачи.

Гледайте във видеото целия разговор по темата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК