Кои са навиците на хората, които не напълняват?

Те се поддават на изкушенията 

03.02.2022 | 21:47 Редактор: Ваня Кузманова
Кои са навиците на хората, които не напълняват?

Отслабването и задържането на килограмите са изключително трудно предизвикателство и повечето хора знаят това. Не е лека задачата да трансформирате тялото си. Някои хора не успяват да се справят цял живот, защото редуват диета след диета, сблъсквайки се с глад, йо-йо ефект, загуба на мотивация. Този омагьосан кръг може да бъде наистина отчайващ, особено като виждате около себе си хора, които не спазват диети, не напълняват никога и се радват на храната. Това ви кара да се чувствате обречени.

Кои са навиците на хората, които никога не напълняват? 

Те избягват нагласата "всичко или нищо". Много хора си забраняват сладкото и въглехидратите завинаги. Тази нагласа има изключително силен негативен отпечатък за психиката. В някакъв момент тялото и душата ви ще пожелаят неистово нещо сладко. Ако сте се въздържали от тях цяла вечност, вероятността да им се нахвърлите е голяма.

Те са гъвкави. Хората, които не напълняват, не се вглъбяват в стриктно съставен хранителен план, включващ точно определен брой хранения с точно определени съставки в тях. Те се нагаждат спрямо ситуацията през деня, динамиката, обстоятелствата, двигателната си активност.

Те се поддават на изкушенията. Тоталният отказ от малки награди е грешка, която хората с винаги перфектна фигура не допускат. Ако си хапнете една малка бисквитка, нищо лошо няма да се случи. Важното е да не го правите често и да не е в големи количества. През останалото време просто се придържайте към здравословните си навици.

Те пият много течности. Добрата хидратация е важна за организма и метаболизма. Хората, които не напълняват, са винаги добре хидратирани предимно със здравословни течности.

Те се хранят разнообразно. Придържането към еднообразна диета, изключваща цели групи макронутриенти или определени храни, е грешка, която в дългосрочен план може да не бъде успешна за вас, а може и да е нездравословна за организма.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК