Диетолог посочи най-честите грешки при отслабване

Една от тях е липсата на питейна вода

15.01.2022 | 20:10 Редактор: Здравко Черкезов
Диетолог посочи най-честите грешки при отслабване

Диетологът Анна Дробишева посочи основните грешки, които пречат на отслабването, съобщи РИА Новости.

Една от тях е липсата на питейна вода. Според експертката, за да отслабнете, трябва да пиете поне осем чаши чиста вода на ден. "Водата премахва вредните вещества и отпадните продукти от тялото, намалява и апетита. Не заменяйте чистата вода с други висококалорични напитки", посъветва тя.

Дробишева добави, че друга грешка е липсата на мазнини в диетата. Тя отбеляза, че хората, които губят тегло, се страхуват да ядат мазнини поради високото съдържание на калории. Въпреки това мастноразтворимите витамини не могат да се усвоят без достатъчно мазнини. "Това причинява големи здравословни проблеми. По-важно е да намалите въглехидратите, отколкото мазнините", каза тя, цитирана от БГНЕС.

Според диетолога отслабването е затруднено и от липсата на белтъчини в храната. Тя обясни, че протеинът играе ключова роля в поддържането на мускулна маса и изгарянето на телесните мазнини. Дробишева подчерта, че протеините трябва да са поне 1/4 от чинията.

По-рано британският диетолог Майкъл Мосли посочи три ефективни начина за отслабване, които му помогнаха да свали 9 килограма. Според Мозли, за да поддържате здравословен начин на живот и да не качвате излишни килограми, трябва да не се страхувате от чувството на глад и да избягвате преяждането. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК