Карамфилът премахва зъбобола, главоболието и помага да спрем цигарите

При дъвчене той елиминира миризмата от устата

27.01.2022 | 13:20 Редактор: Искра Ангелова
Карамфилът премахва зъбобола, главоболието и помага да спрем цигарите

Карамфилът е незаменима подправка в кухнята на Анадола - тя придава пикантен вкус и аромат на шербета и десертите, но с това нейните функции далеч не се изчерпват. Само две пъпки карамфил на ден може да направи чудеса за нашето здраве, пише "Тюркие".

Тази подправка е богата на антиоксиданти, витамини и минерали и решава много здравословни проблеми.

Защо да се дъвче карамфил?

На някои места съществува традицията при излизане от ресторанта да ви почерпят с карамфил. При дъвчене той премахва миризмата от устата, благодарение на собствения си силен аромат. Подправката помага освен това при болки в гърлото и облекчава симптомите на простуда.

Дъвченето на само две пъпки карамфил на ден лекува заболявания на дихателните пътища. Подправката притежава антисептични свойства и бързо намалява отока и раздразнението в гърлото.

Тъй като е натурално болкоуспокояващо средство, карамфилът може да премахне зъбобола. Ако оставите карамфила известно време върху болния зъб, болката постепенно ще отшуми. Карамфилът поддържа баланса на кръвната захар, придава на организма енергия и го тонизира, пише БГНЕС.

Дъвченето на карамфил премахва гаденето. Преди пътуване с автобус или автомобил се препоръчва да се подъвче карамфил.

Подправката предотвратява хранителни разстройства и премахва проблеми със запека. Редовното дъвчене на карамфил намалява желанието да се пуши, ако сте в процес да откажете цигарите.

Карамфилът освен това премахва силното главоболие. Има успокояващо действие и помага при справяне с проблеми от психически характер като стрес и депресия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК