Съдебните проблеми за Алек Болдуин продължават, сдоби се с още едно обвинение

Семейството на загинал морски пехотинец твърди, че актьорът ги е нарекъл "бунтовници"

22.01.2022 | 21:05 Редактор: Искра Ангелова
Съдебните проблеми за Алек Болдуин продължават, сдоби се с още едно обвинение

Съдебните проблеми за Алек Болдуин нямат край. Актьорът, който в момента е разследван заради убийството на операторката Халина Хътчинс и раняването на режисьора Джоел Соуза, ще бъде съден за клевета. Семейството на загинал морски пехотинец твърди, че Болдуин ги е нарекъл "бунтовници" и неправомерно ги е обвинил, че са били част от нападението на Капитолия във Вашингтон на 6 януари 2021 година.

Адвокатите на Болдуин, както и самият той, не са отговорили на обвинението.

20-годишният Райли Макколъм е бил убит на международното летище в Афганистан на 26 август, когато американските военни бяха бомбардирани докато се опитваха да евакуират хиляди хора, бягащи от талибанския режим. След смъртта му, Болдуин открил една от сестрите на военнослужещия и ѝ изпратил 5000 долара като дарение към вдовицата на Макколъм и тяхното бебе.

Според обвинението, по-рано същия месец актьорът е обвинил 22-годишната Ройс – сестрата на Райли – в участие в бунтовете в Капитолия на 6 януари. Той я е нарекъл "въстаник" и "бунтовник от шести януари" в частен разговор в Instagram. След това той е препубликувал снимките ѝ в своя профил в социалната мрежа, като дори е уведомил Ройс за това и ѝ пожелал късмет.

Малко по-късно актьорът изтрива снимките, но Ройс и сестрите ѝ Шанин и Крейтън твърдят, че вече са получили няколко агресивни съобщения и дори смъртни заплахи. Според адвокатите им, нито една от последните две дами не е участвала в бунтовете във Вашингтон. На първи януари обаче Ройс сподели снимка, на която се вижда, че е била по време на протестите и дори носи шапка "Да направим Америка велика отново" – фраза, измислена от Доналд Тръмп.

В съдебните документи 22-годишната дама твърди, че е била на протестите на шести януари, но не е била част от хората, които насилствено влязоха в сградата на Капитолия и предизвикаха размирици. Адвокатите допълват, че тя е била освободена от ФБР, откъдето твърдят, че наистина не е имала нищо общо с бунта.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК