Bulgaria ON AIR ви среща с Ковид Капур: Казвам се Ковид и не съм вирус

Преди пандемията името на индиеца не е необичайно

09.01.2022 | 19:04 Редактор: Ваня Кузманова

Запознайте се с Ковид Капур. Това е мъжът от Индия, чието име го превърна в интернет сензация. 

"Казвам се Ковид и не съм вирус", казва той. Капур не е вирус, но има заразително чувство за хумор, което вече 2 години използва, за да се шегува със собственото си име в социалните мрежи. 

"Приятел сподели с мен публикация на Световната здравна организация с името на новата болест - Ковид-19. За мен веднага беше ясно, че ще има шеги с името ми и реших, че трябва да подходя с чувство за хумор. Беше възможност да се забавлявам със себе си. И го правя всеки ден оттогава", разказа Ковид Капур. 

От колажи на канадска борба между най-злополучните имена - Ковид, Осама и Адолф, до комични случки от ежедневието - публикува всичко с една цел - дозата смях за него и последователите му.  

Преди пандемията името му не е необичайно. То носи дълбоко значение като повечето индийски имена, споделя Ковид. 

"Моето име идва от религиозна поема и означава човек, който е много интелигентен, образован човек. Очевидно бях много щастлив с оригиналното значение на името, но сега то придоби съвсем различен контекст", допълни Ковид.  

Но освен освен шеги, пандемията носи и сериозни трудности за 30-годишния мъж. Неизбежно кризата застига туристическа му агенция, която предлага екскурзии в цяла Индия. За новата година Ковид си пожелава да бъде последната за вируса.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК