Зоозащитници в Русе спасиха изоставено коте, търсят му семейство

След дни опити да бъде хванато, то вече се намира в приюта за животни

07.01.2022 | 19:45 Редактор: Жаклина Иванова

В Русе зоозащитници спасиха коте, умишлено оставено да живее на покрив. След дни опити да бъде хванато, то вече се намира в приюта за животни и си търси семейство.

Преди дни е подаден сигнал за бедстващо малко коте на покрив на жилищна сграда в центъра на Русе. Животното е било изоставено без вода, храна и подслон. Тъй като домоуправителят в сградата отказвал достъп на зоозащитниците до покрива, се наложило да бъде извикана полиция.

"Получихме сигнал от "ЗОО защита", тъй като се занимаваме основно с безстопанствени животни. Сигналът беше, че в центъра на Русе е изхвърлено коте на покрива и стои там от месец и половина. Съседи му хвърлят храна, но ни се отказва достъп. Говорихме с домоуправителя да ни се разреши да поставим хуманен капан за да можем да го приберем", каза Миглена Ангелова.

След появата на телевизионен екип и полиция, все пак домоуправителят отключи капандурата към покрива.

"Да си ги вземат 5 котки у тях  и да си ги гледат. Човек, за да обича животните, трябва да го прави истински", сподели домоуправителят.

Така активистите поставиха капан, с който да хванат котката.

"Капанът беше поставен след съдействие от страна на домоуправителя на този вход, но това се случи след съдействието на полицията", обясни Светлана Стоянова.

Котето вече е в приют за животни, където ще остане докато не бъде осиновено.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК