Как антиоксидантите помагат на кожата ни?

Коригират признаците на стареене

06.01.2022 | 22:48 Редактор: Жаклина Иванова
Как антиоксидантите помагат на кожата ни?

Когато чуем свободни радикали, винаги се сещаме и за антиоксиданти. Знаем, че те са нашите защитници срещу онези молекули, които нанасят щети върху целия ни организъм, включително кожата. Знаем и че много полезни храни са богати на антиоксиданти. Но известно ли ни е, кои от тях са част от козметичните грижи и как намаляват появата на бръчки?

Как антиоксидантите помагат на кожата ни?

Коригират признаците на стареене
Помагат за предотвратяване на увреждането от слънчевите лъчи
Важни са за процеса на възстановяване на кожата
Помагат за подобряване на тена на кожата и други

Ниацинамид

Ниацинамидът е известен и като витамин В3. Той също е мощен антиоксидант, който подобрява текстурата и тонуса на кожата. Според западни дерматолози, ниацинамидът спомага за намаляване на фините линии, бръчките и хиперпигментацията. Смята се, че действа и противовъзпалително, намалявайки зачервяванията по кожата. Този витамин често се използва като част от терапията при кожни заболявания като розацея и акне. Смята се, че е подходящ и за чувствителна кожа.

Ресвератрол

Още един невероятен антиоксидант, който може да се намери като чиста молекула, добавен в козметични грижи, но и съдържащ се в редица вкусни храни. Ресвератролът е известен като "молекулата на дълголетието" благодарение на впечатляващите си способности да забавя процесите на стареене. Смята се, че има противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства, които успокояват кожата, намаляват стареенето ѝ.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК