Най-добрите етерични масла, които намаляват бръчките около устните

Естествените дарове на природата са и едни от най-добрите средства за борба с бръчките

30.08.2021 | 21:10 Редактор: Жаклина Иванова
Най-добрите етерични масла, които намаляват бръчките около устните

Естествените дарове на природата са и едни от най-добрите средства за борба с бръчките. Етеричните масла са точно такъв прекрасен начин да ограничите появата на бръчките и да забавите процесите на стареене.

Зоната около устата и носа е една от най-силно податливите на поява на бръчки и фини линии. Така наречените назолабиални бръчки се получават заради мимическите движения, които правим при говор, смях, прозяване и всички останали движения на устните и мускулите около тях. Сериозен фактор е и загубата на тегло, която се отразява на подкожните мазнини в тази зона, което може да доведе до увисване на кожата около устните, носа и бузите.

Кои са най-добрите етерични масла, подходящи за употреба в зоната около устните?

Масло от лимон

Маслото от лимон е много богато на витамин С, който е мощен антиоксидант. Като такъв, витамин С спомага за синтеза на колаген и се бори със стареещите процеси в кожата. Маслото от лимон хидратира в дълбочина и подхранва кожата около устните.

Масло от сандалово дърво

Маслото от сандалово дърво има силни противовъзпалителни свойства. Освен това е мощен хидратант, който компенсира загубата на влага от кожата на лицето.

Масло от салвия

Салвията е билка с много ползи за здравето на кожата. В нея се съдържат антиоксиданти, които се борят с оксидативния стрес и влиянието на свободните радикали. Някои проучвания показват, че маслото от салвия може да предотврати увреждания в клетките на ДНК, което прави процесите на стареене по-забавени и отложени във времето.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК