За трапезата на Йордановден: Домашни варени гевречета

За да хванат коричка накрая ги запечете за кратко в силно загрята фурна

05.01.2022 • 15:30 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
За трапезата на Йордановден: Домашни варени гевречета
За трапезата на Йордановден: Домашни варени гевречета

Продукти:

- ½ кг брашно

- 1 кубче мая

- 1 чаена лъжичка сол

- 1 щипка захар

- 1 и ½ чаши вода

- 1 лъжичка мед

Приготвяне:

Размийте маята с малко хладка вода. Забъркайте каша и след това замесете всички продукти. Оставете полученото тесто да втаса. Разточете го на дебела кора. С помощта на широка чаша или купичка отрежете кръгчета. 

Кръгчетата се оформят, като се търкалят с ръце по масата, докато се получи продълговата форма. След това двата ѝ края се съединяват, за да се получи кръгла форма, съветва az-jenata.bg.

В много дълбока тенджера кипнете вода. Пуснете гевреците вътре и варете до готовност. За да хванат коричка накрая ги запечете за кратко в силно загрята фурна.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички