Как приемането на тялото ни влияе на психичното ни състояние?

Когато се обичаме, ние привличаме положителни хора и ситуации в живота си

02.01.2022 | 09:17 Редактор: Теодора Патронова
Как приемането на тялото ни влияе на психичното ни състояние?

Вероятно няма човек, който да харесва напълно тялото си. Всеки малко или много е критичен по някакъв начин към себе си и това как изглежда. Много по-лесно ни е да се сравняваме с другите и да подценяваме себе си, вместо да заобичаме тялото си и да започнем да се грижим по-добре за него. Приемането на тялото е важно по ред причини за нашето физическо и емоционално състояние. Вижте защо.

Приемането на собственото ни тяло привлича позитивност

Когато приемаме, обичаме своето тяло, ние привличаме положителни хора и ситуации в живота си. Енергийният поток около нас ще се променя, а когато не се срамуваме от себе си, ние имаме друго излъчване, привличаме изобилие в живота си.

Постоянното чувство на неудобство води до депресия

Когато постоянно се чувствате зле от това как изглежда фигурата ви, вие не сте склонни да започнете да се грижите по-добре за тялото си. Точно обратното се получава. Когато мислим лошо за себе си, това се отразява отрицателно на ума и тялото. Изпадаме в лоши настроения, чувстваме се комплексирани, храним се емоционално с вредни храни.

Освобождавате се от негативните модели на мислене

Нехаресвайки тялото си, ние всеки ден се вглеждаме в това, което не ни допада в него. Не само, че не полагаме усилия да подобрим фигурата си, но негативната настройка към себе си се прехвърля към всичко останало в живота ни – работа, мотивация, семейство, любов.

Срамът пречи на креативността

И като цяло, ще правите така, че другите да не ви забелязват, защото смятате, че те имат същите негативни мисли за вашето тяло, като вас самите.

Ще имате повече енергия

Отрицателните мисли могат да ни накарат да се чувстваме постоянно уморени и без желание да спортуваме, да се отдаваме на хобита, любими занимания, забавления. От друга страна, когато приемем тялото си и започнем да се грижим по-добре за него, ние подобряваме своята стойка, излъчване, увереност. Всичко това се отразява положително на енергийните ни нива.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК