Габровци празнуват първи в света Нова година - ден преди всички

Музикантите от БТР са специални гости на празника

30.12.2021 | 19:35 Редактор: Елеонора Танева

Новата година по традиция идва по-рано в Габрово. В столицата на хумора и сатирата са известни с това, че изпращат старата година първи на планетата на 30 декември. 

Преди години идеята е хрумнала на местната управа, откъдето се шегуват, че високите хонорари на изпълнителите навръх Нова година са рекордни. За спестовните габровци това е неоправдано разточителство.

"Габровци обичаме да подхождаме към всяко нещо с хумор, със забава. Ако трябва да бъдем по-прагматични, може би на 31-ви хората обичат да се събират на домашно и в ресторанти. Повече хора искат да се забавляват на 30 декември. Затова изпращаме старата година на ден по-рано с широки усмивки и повече настроение! Надяваме се да отпразнуваме и да има едно наистина добро настроение на площада. С усмивка и намигване използваме габровската пресметливост, за да си спестим известни разходи", обясни Дани Белев от Община Габрово.

За да се празнуват под открито небе с хитови рок парчета на БТР, на централния площад се събраха жители и гости на града.

"Ние сме щастливи, че сме на сцената, липсва ни много. През изминалите две години имаше много малко концерти. А специално за Габрово - чудесно е, че още на 30-и можем да пожелаем на всички много здраве. И да се надяваме, че през 2022 г. всичко това ще е преминало! Такова е времето - Коледа е, Нова година - изпълнени сме с оптимизъм! Надяваме се да бъдем здрави и да се срещаме все по-често и по-често", заяви вокалът на БТР Атанас Пенев.

"Габрово е уникално място, не само за България, но и за света! Освен, че е люлка на българщината, тук ние като група винаги сме се чувствали като у дома си! И се надявам, че тази вечер пак ще е така!", добави 

Кулминацията на концерта е празнична заря. А габровци се надяват новата 2022 година да е здрава, мирна и благословена.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Хора без работа се правят на интересни Сигнализирай за неуместен коментар