За първи път български автор влиза в престижната класация за книги топ 20 на Amazon

"Ако срещнеш Буда - убий го" е откровеното пътешествие към себе си на Илиян Кузманов

29.12.2021 | 14:15 Редактор: Теодора Патронова

За първи път български автор влезе в престижната класация топ 20 на Amazon. Книгата на Илиян Кузманов "Ако срещнеш Буда - убий го" постигна грандиозен успех, а самият писател определя произведението си като духовно пътуване към себе си.

Илиян Кузманов е роден в Пазарджик, но прекарва над 20 години в чужбина. По-голямата част, от които в Съединените щати, където постига и успеха си на литературната сцена.

"Това е доста откровено пътешествие към себе си. Самото заглавие е доста провокативно“, коментира Кузманов.

Това е първата му книга. Но веднага постига грандиозен успех. Около 600 международни медии обръщат внимание на българския автор. CBS, Fox, NBC, Washington Mail и New York Today правят репортажи за Илиян Кузманов. Българинът разказва за личното си духовно израстване в своя бестселър. Път, който авторът не избира сам.

"Мога да кажа, че преди това не съм бил пътешественик. Много рядко ние се замисляме кое ни прави нас щастливи - навярно това открих“, каза още авторът.

Написването на книгата отнема на Илиян над три години.

А успехът в Съединените щати Илиян си обяснява с начина на мислене и интересите на американския читател, който предпочита да научи повече за самия автор.

Той вече е обиколил съседните ни страни, където е представил книгата си. Няколко екземпляра от изданието вече са част от фонда на Националната библиотека в Букурещ. Като подарък към българските си читатели Илиян Кузманов ще публикува в онлайн формат книгата, за да може да достигне и до повече хора у нас.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК