Трайната връзка се нуждае от вслушване в разума, не само в сърцето

Не разчитайте единствено на знаците на съдбата, че сте намерили любовта от приказките

24.12.2021 | 11:26 Редактор: Елеонора Танева
Трайната връзка се нуждае от вслушване в разума, не само в сърцето

В любовта обикновено влагаме цялото си сърце. Но ако взимаме всички решения само с него, а не и с ума си, често се разочароваме. Грешните избори, които правим, може да се дължат на това, че не мислим трезво. Така повтаряме едни и същи грешки, а се чудим защо все нямаме късмет в любовта.

Има признаци, по които сами можем да се ориентираме дали се вслушваме повече с сърцето си и пренебрегваме какво ни диктува разумът.

Не можете да обясните защо сте привлечени от определени хора.

Ако бяхте наясно с това, което търсите в един партньор, щяхте да можете да обясните какво харесвате в него. Но ако не можете да го направите, значи се се вслушали в гласа на сърцето си по безразсъден начин.

Не криете никакви тайни.

Тайните не са особено полезни в една връзка, ако са твърде много и твърде сериозни. Но всеки човек има своите неща, които трябва да пази за себе си. Това здравословно пазене на лично пространство, мисли, емоции и разбирания трябва да си остане само ваше. Прекаленото разкриване може да попречи в любовта.

Вярвате в знаците на съдбата.

Много е лесно да отдадем всичко на съдбата. Включително вярването, че ни е отредила любов като в приказките. За такава любов обаче трябва да се потрудите – първо, да я откриете, второ, да я изградите и развиете с времето, трето – да я съхраните. Изискват се работа и усилия. Ако се вглеждате само в знаци от съдбата, значи не мислите с ума си, а със сърцето си.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК