Сигнали, че е по-добре да останем сами и да не започваме нова връзка

Много хора изпитват трудности да свикнат с необвързаността си

17.12.2021 | 09:11 Редактор: Жаклина Иванова
Сигнали, че е по-добре да останем сами и да не започваме нова връзка

Ако наскоро сте приключили връзка или дълго сте били обвързани, а сега не сте, нормално е да се чувствате самотни и не особено пълноценни. Много хора изпитват трудности да свикнат с необвързаността си, смятайки положението си за самотно, нещастно и безкрайно изтощително в емоционален смисъл.

Ето защо и бързат да се впуснат в нова връзка, за да притъпят болката, да се чувстват отново пълноценни, обичани, желани, в което намират и смисъл.

Тук е и моментът да се запитате дали сте готови за нова връзка, но наистина. Отговорете си честно на този въпрос. Не е никак лесно да разпознаете сигналите и признаците за това. Трябва да погледнете вътре в себе си, да бъдете честни със себе си. Ако го направите, ще ви е по-лесно да разберете дали наистина сте готови за следващата крачка, за следващата любов.

Ако не можете да си намерите място заради това, че сте необвързани, чувствате се самотни и без цел, не мислете, че обвързването и новата връзка задължително ще попълнят дупките в душата ви. За да разберете дали наистина сте готови за нова връзка, дали е назрял точният момент, вижте признаците, които издават тъкмо обратното - че реално още не сте готови за тази крачка.

Вашият компас постоянно ви насочва към грешните хора

Ако се чудите защо непрекъснато попадате на неподходящи партньори, с които същинско обвързване така и не се получава, то може би компасът ви е погрешно ориентиран. Ако се хвърляте с устрем към всяка възможност за връзка, която се появи на хоризонта, ясно е, че това може да ви изиграва лоша шега. Ако сте истински готови за връзка, ще се научите да отсявате неподходящите за вас партньори по простата причина, че ще сте много по-наясно със самите себе си.

Имате нужда от мъж, за да се чувствате щастливи

Това е едно от най-лъжливите и погрешни схващания, които доказват, че не сте готови за връзка. Ако не се усещате комфортно в необвързаността си и я наричате самота, ако имате нужда от друг човек, за да се чувствате пълноценно вместо да сте пълноценни сами със себе си, това е знак да изчакате. Истината е, че никой друг не може да ни направи щастливи, ако ние самите не сме щастливи в кожата си.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК