Да не се самозалъгваме: Скоро няма да се върнем в офиса

Датите за завръщане вече са история, твърди проф. Ник Блум от Stanford Graduate School of Business

18.12.2021 | 16:10 Редактор: Здравко Черкезов
Да не се самозалъгваме: Скоро няма да се върнем в офиса

Най-новите развития около Ковид могат да сложат край на обявяването на дати за завръщане в офиса, твърдят бизнес и здравни експерти, цитирани от CNBC.

"Тези дати за връщане в офиса вече са в историята", твърди Ник Блум, професор от Stanford Graduate School of Business, който проучва работата от дистанция.

Случаите на Ковид-19 в Съединените щати отново растат. Междувременно проучване за новия Oмикрон вариант подсказва, че той е силно заразен и носи още притеснения. Здравни експерти предупреждават, че увеличаването на броя на заразените, комбинирано с пътуванията по празниците, вероятно ще доведе до скок на случаите в следващите седмици, който ще претовари болничните системи.

Като се има предвид колко бързо се променя вирусът, Блум коментира: "Цялата концепция за датите за завръщане в офисите няма особен смисъл".

По думите му в момента много фирми се отказват от идеята да обявят нов момент за връщане към работа в офисите, както направи Google, след като отложи по-ранния си план за януари. Lyft дори каза, че няма да изисква хората да се върнат до 2023 г.

Четете повече по темата в Investor.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК