Диетолог посочи най-опасната напитка в света

Избягвайте сладката сода!

11.12.2021 | 21:50 Редактор: Здравко Черкезов
Диетолог посочи най-опасната напитка в света

Американският диетолог Ейми Гудсън посочи сладката сода като най-опасна напитка за здравето, защото образува висцерална коремна мазнина, съобщи Eat This, Not Thart!.

"Висцералната мазнина е мазнината, която покрива вътрешните ви органи. Големите количества от този тип мазнини увеличават риска от развитие на инсулинова резистентност и в резултат на диабет тип 2, както и на сърдечно-съдови заболявания и възпаления", обясни Гудсън.

Намаляването на висцералните мазнини в тялото включва извършване на аеробни упражнения, намаляване на храните с добавени захари и трансмазнини и замяната им с храни, съдържащи разтворими фибри (овесена каша, белени плодове, ядки и семена). Рецептата включва и намаляване на хроничния стрес, ако е възможно.

Гудсън отбеляза, че преди всичко трябва да забравите за сладките газирани напитки, тъй като те съдържат много захар и калории, но нямат никакви полезни хранителни вещества. Фруктозата също често се добавя към содата. Когато се консумира в големи количества, черният дроб я превръща в мазнини, което може да доведе до увеличаване на висцералните мазнини в тялото.

Диетолозите по-рано назоваха пет храни срещу опасните мазнини по корема. Сред тях има различни видове тлъсти риби и боб, пише БГНЕС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
1 rate up comment rate down comment 0
Дилайла
преди 2 години
Още по- добре винцето да е домашно от буренцето Сигнализирай за неуместен коментар
4
12 rate up comment rate down comment 1
НН
преди 2 години
Става въпрос за подсладените със захар и глюкозо-фруктозен сироп напитки. Т. нар. сокове, нектар и др. безалкохолни напитки. Голямата част от евтините напитки са с изкуствени подсладител те пък вредят не по-малко. Най-добре винце в умерени количества и то от стъклена бутилка. Сигнализирай за неуместен коментар
3
11 rate up comment rate down comment 2
Диков
преди 2 години
Тези евтини безалкохолни кадетто ги пият много хора Сигнализирай за неуместен коментар
2
16 rate up comment rate down comment 4
???
преди 2 години
1
20 rate up comment rate down comment 8
Загрижен гражданин
преди 2 години