Уникален календар: Бургаските пожарникари сложиха австралийските в малкия си джоб

Атрактивни кадри от тяхното ежедневие и битката им с огъня

01.12.2021 | 19:27 Редактор: Тодор Петров

Идеята е да се популяризира професията на огнеборците с атрактивни кадри от тяхното ежедневие и битката им с огъня. След австралийските пожарникари, бургаските огнеборци също заснеха гореща фототосесия за календар. 

"В никакъв случай не отстъпват на австралийските пожарникари, даже тези фотоси ще излязат още по-ефектни, защото показват професията ни, докато при австралийските пожарникари е друг акцентът", каза Асен Асенов – началник група "Пожарогасителна и спасителна дейност".

За разлика от австралийските си колеги бургаските пожарникари не показват физическата си форма, а искат хората да се докоснат до тяхната професия. Валентин Великов се е снимал за календара с 3-годишната си дъщеричка.

"Тя е адски голям фен на пожарната. Аз съм второ поколение пожарникар. Жена ми пък е фен на фотографията и всички тези неща допринесоха, с трепет и вълнение очаквахме фотосесията", посочи той.

През годините бургаската пожарна прави различни кампании. Преди две години е сниман работен календар с благотворителна цел за децата на загиналите служители. Сега залагат на професионална фотосесия. 

Фотограф на календара е Видин Стоянов, а той трябва да е готов за Коледа. 

"Посланието е, че трябва да бъдем хора преди всичко. Ние сме на дежурство и важното е след дежурство пак да бъдем хора", подчерта Валентин Великов.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК