Това са билковите съкровища на китайската народна медицина

Този тип лечението е отличен метод за поддържане на доброто здраве

25.11.2021 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Това са билковите съкровища на китайската народна медицина

Традиционната китайска медицина включва различни методи на лечение като масажи, акупунктура или диета, но най-често използвания и един от най-ефективните е лечението чрез билки.

Билколечението и хербологията стоят в основата на изграждането на традиционната китайска медицина.

Приемът на отделни видове билки е много добър метод за поддържане на доброто здраве на човек, но истински полезни при превенция и справяне със заболявания са различните комбинации, според китайските методи за билколечение.

Въпреки всички налични позитиви от приема на билки, консултацията с лекар специалист е препоръчителна, тъй като той би могъл да насочи пациента към най-подходящите за него продукти.

Правилните билки, най-оптималния начин на прием, както и адекватната им доза, водят до най-добрите резултати.

Някои често срещани билкови комбинации, според традиционната китайска медицина, са нефритовото предно стъкло или още наричано Ю Пинг Фън Сан, смес от джинджифил, куркума и канела, Гуй Джи Танг и Ин Цяо Сан.

Името нефритово предно стъкло идва от буквалния превод на английски език. Рецептата включва прахообразните форми на корен от астрагал, корен от силер и коренище на Atractylodes, което е род азиатско цъфтящо растение от семейство слънчогледови.

Тази комбинация от билки е много традиционна и се използва от дълги години в Китай. Основно се прилага за укрепване на имунната система и защита на тялото от вирусни и бактериални инфекции.

Много познати билки, които също се използват в традиционната китайска медицина, са джинджифил, който има антибактериално и антивирусно действие, както и куркума и канела, които имат добро противовъзпалително действие и съдържат много антиоксиданти.

Тяхната консумация може да бъде под формата на чай, като за по-добър вкус е възможно добавянето на мед и/или лимон.

Четете повече по темата в puls.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК