Токсични мисли, които пречат на развитието ни

Винаги можем да изберем дори в трудни ситуации да бъдем повече позитивни

22.11.2021 | 23:10 Редактор: Теодора Патронова
Токсични мисли, които пречат на развитието ни

Ние сме това, което мислим. Често нашите мисли са определящи за излъчването ни, мотивацията, нагласата за живота като цяло. Винаги можем да изберем дори в трудни ситуации да бъдем повече позитивни, отколкото негативни. Токсичните мисли ни пречат и тровят живота ни.

Мислите в крайности

Това е доста токсично и вреди на личността. Да мислите в крайности означава да се стремите да бъдете идеалните домакини и майки, да сте перфектната половинка, да имате отлични резултати в работата и т. н. От друга страна, вероятно сте забелязали, че понякога твърде голямото старание всъщност създава голяма бъркотия и не се получава желаното от нас. 

Твърде много обобщавате това, което ви се случва

Още едни токсични мисли, от които не се нуждаете. Понякога, когато не се осъществяват плановете според очакванията ни, веднага започваме да обобщаваме, да слагаме край на плановете си, завършвайки с извода, че всичко е провал, че не ни чака нищо добро.

Не приемате добрите отзиви към вас, комплиментите

Това е признак на ниско самочувствие, несигурност в себе си. Защо ви е трудно да приемате комплименти? Не смятате, че ги заслужавате или не вярвате, че сте способни на успехи? 

Четете повече в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК