Ето кои са цветовете, които придават повече пространство в дома ви

Класическите бели стени носят усещане за оптично разширяване на пространството

12.11.2021 | 22:07 Редактор: Искра Ангелова
Ето кои са цветовете, които придават повече пространство в дома ви

Цветовете, които ще изберете за боядисване на дома си, най-вече на стените, имат пряко отношение върху създаването на обем или не. Усещането за пространство в дома зависи до голяма степен от оптичното възприятие на помещенията. Ето защо, ако изберете неподходящи цветове, можете несъзнателно да създадете усещане за по-тесни помещения, без реално да са такива. И обратното – ако подберете правилните цветове, с тяхна помощ можете да направите дома си да изглежда по-просторен.

Боядисването на дома или пребоядисването му може да ви струва средства, но си заслужава да го направите, ако помещенията ви не са особено просторни. С избора на правилните цветове можете да създадете повече уют и усещане за свобода вкъщи.

Кои са четирите цвята, които създават най-голямо усещане за обем и простор в дома?

Бяло

Класическите бели стени носят усещане за оптично разширяване на пространството. Колкото по-светли са стените в дома, толкова по-привлекателни и обширни изглеждат те. Бялото е класически вариант, който можете да изберете. Особено подходящо е за хол, кухня, трапезария, помещения, в които прекарвате повече време със семейството през деня. Бялото е неутрален цвят, който може да се съчетае с абсолютно всякакви мебели и орнаменти в дома. То е едно чисто платно, върху което да „изрисувате“ всички останали елементи, които държите домът ви да притежава, информира az-jenata.bg.

Крем

Кремавото с всичките му поднюанси е друг прекрасен неутрален цвят, подходящ за оптично разширяване на основните помещения в дома – дневни, спални, кухни. То е топъл нюанс, който може да се хареса на онези, които смятат бялото за прекалено стерилно. Бежово, кремаво, нюд, яйчена черупка, слонова кост са само част от опциите, които имате тук. Можете да се спрете на кремавото с леки бледи жълти нюанси – крем брюле, например. Вариантите са много. Всички те се съчетават прекрасно с всякакви цветове и форми мебели и аранжировка на дома. Създават оптично разширение на пространството и озаряват дома.

Светлосиньо

Светлосиньото е подходящ цвят за бани и спални. Този цвят е прекрасен за разширяване на пространството в тези помещения, както и създаването на повече уют и усещане за свобода. Помещения, боядисани в светлосиньо, създават повече спокойствие, релакс, насърчават производството на серотонин. Светлите тонове на синьото също се смятат за неутрални. Те могат да бъдат съчетани с широка гама мебели и орнаменти. Ако искате усещане за повече спокойствие в дома си, можете да изберете светлосиньо за стените си.

Грейдж

Този цвят е смесица между сиво и бежово. Граничният нюанс, който грейдж предлага, е съчетание от два неутрални цвята, и двата със свойството да разширяват оптично помещенията. Грейдж е подходящ за дневни, спални, кухни, екстериорни стени. Сивото и бежовото са отлични неутрални цветове, а в комбинация внасят модерно звучене на дома. Ако търсите усещане за елегантност и изтънченост на дома, допълнени от повече обем и простор, грейдж е вашият цвят.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК