Какви са тайните на Дакота Джонсън за красива кожа?

Тя обича да си прави лицев масаж, за да подготви кожата за всичкия грим, който ще бъде нанесен

23.10.2021 | 12:50 Редактор: Искра Ангелова
Какви са тайните на Дакота Джонсън за красива кожа?

Със своята отличителна усмивка и леко разстояние между зъбите, издълбани скули и великолепно зеленикаво-сини очи, Дакота Джонсън е известна като една от звездите в Холивуд, радващи се на естествена красота. В края на краищата, тя е склонна да поддържа визията си за червения килим доста проста, като често избира да подчертава само една от зашеметяващите си черти.

През 2017 година тя се появява на наградите "Оскар" почти без грим, като започна нова тенденция сред дамите в Холивуд. Оттогава все повече звезди решават да залагат на по-опростен външен вид, който не се набива на очи и показва естествената красота. Но това не означава, че Дакота забравя да се грижи за себе си и няма стриктен режим за постигане на безупречен вид.

Джонсън, дъщеря на актьорите Мелани Грифит и Дон Джонсън е може би най-известна с работата си по поредицата "50 нюанса сиво", всъщност отделя огромно внимание на грижата за кожата и се старае да я поддържа еластична и здрава. Тя също така е попила няколко трика за красота от известната си майка и от баба си Типи Хендрен. И сега, когато тя и фронтменът на Coldplay Крис Мартин се преместиха да живеят в имение в Малибу, този безупречен вид може да се дължи частично на нейния непринуден, крайбрежен начин на живот, чистия въздух и солената вода, които са достъпни за Джонсън от няколко месеца насам.

Все пак не всички можем да живеем на плажа, но пък можем да следваме стъпките, с които Дакота постига естествения си блясък. Ето всичко, което трябва да знаете за философията за красота на 32-годишната актриса.

Последователна в грижата за кожата

Със сигурност няма да намерите Джонсън пред огледалото да опитва всичките 10 стъпки от корейска процедура за красота. За нея качеството е по-добро от количеството и опростената грижа също върши работа. "Наистина имам най-простата рутина – мия си лицето сутрин и вечер, след това го овлажнявам, а през деня нанасям слънцезащитен крем", казва актрисата пред Glamour.

Подготовка на кожата

Преди филмови премиери, големи събития или фотосесии за списания, Джонсън обича да си прави лицев масаж, за да подготви кожата за всичкия грим, който ще бъде нанесен. През 2016 година, преди Met Gala, гримьорката Пати Дуброф споделя, че е масажирала лицето на Дакота, за да увеличи притока на кръв и да успокои кожата, осигурявайки по-добра основа за козметичните продукти.

Понякога актрисата и гримьорката обичат да увеличават ефекта с няколко маски за лице. През 2015 година, отново преди Met Gala, Дуброф нанася маска върху лицето и врата на Джонсън, оставяйки я да постои за малко преди да я премахне с топла кърпа. Гримьорката споделя пред Vanity Fair, че преди е използвала и масажиращи инструменти върху лицето на Дакота, но чистите ръце могат да свършат абсолютно същата работа.

Естествен грим

Ако мислите, че визията на Дакота за червения килим е доста опростена, почакайте да чуете какво използва тя в ежедневието си. Отговорът е – почти нищо. Актрисата споделя, че не обича да носи грим, ако не ѝ се налага. Именно затова често е хващана от папараци без каквито и да е разкрасителни продукти върху себе си. "Когато излизам, използвам малко коректор, червило и спирала", казва тя пред Glamour.

Мултифункционални продукти

Дакота Джонсън е почти като всички нас, що се отнася до закупуването на козметични продукти. През 2017 година тя казва пред ELLE, че е огромен фен на кокосовото масло. Тогава актрисата е трябвало да снима в изоставен хотел на върха на студена планина. "Имаше 30 телефонни антени на покрива и имаше огромно електрическо напрежение в цялата сграда. Единственото нещо, което ми помогна да се справя със сухия въздух беше нанасянето на кокосово масло. И оттогава не мога да му се наситя", признава звездата.

Джонсън казва, че използва продукта върху кожата, косата и дори ноктите си. Според експерти, кокосовото масло е добър заместител на овлажнителя за лице или лосиона за тяло. За да постигнете максимално добри резултати и за лесно нанасяне върху кожата, изберете продукт с течна формула, студено пресован и специално направен за кожата, а не за хранене.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК