Мисия възможна - красиви и без грим

5 съвета за кожа без несъвършенства

17.10.2021 | 17:12 Редактор: Теодора Патронова
Мисия възможна - красиви и без грим

Кожата изисква грижи, за да бъде жизнена, блестяща и красива. С помощта на грим можем да прикрием всяко несъвършенство, но това не решава проблемите на кожата. Тя се нуждае от подхранване и добра грижа както отвън, така и отвътре, за да сияе.

Можете да се погрижите за кожата си подобаващо, така че да не се налага да прикривате с грим несъвършенствата по нея. Накарайте кожата си да блести, сияе и омайва с няколко съществени стъпки.

Кои са успешните формули, които действат така, че да накарате кожата си да сияе дори без грим?

Поддържайте кожата винаги добре хидратирана

Естественият блясък на кожата идва с добрата хидратация. Ако кожата не е добре хидратирана и овлажнена, тя губи еластичността и свежия си вид. Добре хидратираната кожа е в състояние да се справя с всички вредни фактори от околната среда. Ако кожата е суха, тя е по-податлива на дразнене, бактерии, нацепване, поява на бръчки, податлива е и на вредните влияния на слънчевите лъчи.

Хидратирането е важно не само отвън с подходящите продукти според типа кожа, но и отвътре. От голямо значение е да пиете повече течности, предимно вода, но и течности, богати на антиоксиданти – чай, плодови и зеленчукови сокове, както и напитки, които не съдържат добавени захари. Добавените захари имат възпалителен ефект и влошават състоянието на кожата.

Озаряващи серуми

За да накарате кожата си да сияе и да изглежда перфектно без грим, включете в рутината си озаряващи серуми. Сред най-подходящите от тях е серумът с витамин С. Той е много мощен антиоксидант, който стимулира синтеза на колаген, даващ младост и свежест на кожата. Серумите с витамин С имат противовъзпалителен ефект и стимулират бързото обновление на кожните клетки.

Масаж

Масажирането на лицето е друг добър метод да подобрите циркулацията на кръвта в кожата на лицето и да направите достигането на хранителните вещества от кръвта по-лесно. Масажирането на лицето стимулира стегнатия вид на кожата, озарява текстурата и тена, намалява пигментацията и бръчките. 

Четете цялата статия на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК