Променете навиците си за по-млада кожа

Бръчките и фините линии са неизбежни, но можете да забавите стареенето

16.10.2021 | 13:14 Редактор: Теодора Патронова
Променете навиците си за по-млада кожа

Бръчките и фините линии по кожата са нещо, което никоя жена не иска да вижда по лицето си, но те са неизбежни. Все пак има някои неща, които можете да направите, за да забавите стареенето и появата на гънки по кожата. С промяната в навиците и храненето можете да помогнете на кожата си да изглежда по-млада и свежа.

Пазете кожата си от слънчевата светлина

Вредните ултравиолетови лъчи състаряват кожата, създават условия за по-бърза поява на бръчки и фини линии. Заради това е от голямо значение да прилагате ежедневно слънцезащитен крем, дори през зимните месеци. Не забравяйте да включвате редовно слънцезащитата в ежедневието си, дори в дъждовни и облачни дни. 

Хидратирайте редовно

Колкото по-суха и дехидратирана е кожата, толкова по-податлива е на поява на бръчки и фини линии. Добре овлажнената кожа е по-еластична. Тя запазва тургора си. Остава блестяща и лъскава, сияеща и свежа. Ежедневното приложение на хидратиращи и овлажняващи продукти е съществено за грижата за кожата против бръчки и поява на фини линии.

Подберете подходящите активни съставки против бръчки

Най-добре би било да се посъветвате с дерматолог кой продукт, с какви съставки и най-вече в какви пропорции и концентрации да изберете.

Някои активни съставки имат изключително благоприятно действие против бръчки и стареене. Сред тях са хидрокси киселините, ретинолите, млечната киселина, гликоловата киселина, коензим Q10, витамин С, който е мощен антиоксидант, стимулиращ синтеза и усвояването на колаген.

Съществува голямо разнообразие от кремове, серуми, тоници с подходящите съставки според типа кожа и нуждите ви.

Четете цялата статия в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК