Плодове, които да си хапваме, без да се притесняваме за калориите

Те са подходящи за кетодиета

22.10.2021 | 22:40 Редактор: Теодора Патронова
Плодове, които да си хапваме, без да се притесняваме за калориите

Има плодове, които са бедни на въглехидрати. Това ги прави най-подходящи за кетодиета. Ето 10 плода, които са сладки, но бедни на калории. 

Лимон

Лимоните са фантастичен източник на витамин С. Много бедни на калории са. В една чаша лимони се съдържат невероятните 11 калории. Изпълнени са с антиоксиданти, фибри, витамини. Допринасят за добро храносмилане и потискате позивите за повръщане и гадене. В една чаша лимони се съдържат около 3 грама въглехидрати, което е нищожно количество.

Авокадо 

Въпреки че не е сладко, авокадото е плод. То е изключително богато на мазнини и фибри, и бедно на въглехидрати. В една чаша авокадо се съдържат 11 г мазнини, 3 г въглехидрати, множество фибри, калий, магнезий.

Къпини 

Къпините са бедни на въглехидрати. В една чаша къпини се намират около 3 г въглехидрати, 4 г фибри, 117 микрограма калий, 15 мг витамин С и 14 мг витамин К. Този нисковъглехидратен плод е много подходящ за отслабване, тъй като съдържа около 60 калории за една чаша.

Домати 

Въпреки че считаме доматите за зеленчук, те по-скоро се числят към плодовете заради сладостта си. Въпреки нея обаче доматите са бедни на въглехидрати. В една чаша чери домати, които са и сред най-сладките сортове, се съдържат около 4 грама нетни въглехидрати и едва 30 калории. Доматите са подходящи за кетодиета, но и не само. Съдържат изобилие от ликопен, вид антиоксидант, както и много витамин

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК