Дейности, с които да намалим стреса и тревожността

Натрупването на отрицателни емоции нанася редица вреди на физическото и емоционално здраве

18.10.2021 | 20:54 Редактор: Жаклина Иванова
Дейности, с които да намалим стреса и тревожността

Животът е динамичен, а стресови ситуации винаги може да има. Как реагираме на тях е определящо за това и как стресът ни влияе. Натрупването на отрицателните емоции нанася редица вреди на физическото и емоционално здраве.

Как можем да противодействаме на стреса?

Редете пъзели

Това е чудесно хоби за елиминиране на стреса, което изисква интензивен фокус и добра концентрация. Когато фокусирате мисълта си върху нещо различно от проблемите си, вие намалявате тяхното влияние върху вас. При редене на пъзели използваме и двете половини на мозъка си, а това забавно хоби датира от векове.

Четете/слушайте книги/аудиокниги

Намерете вашето местенце, на което да се настаните удобно и да почетете хубава книга. Може да е в любимото ви кафене или на дивана например. Ако пък сте изморени, има приложения, които предлагат безплатен тест или абонамент за аудиокниги. Отпуснете се и послушайте.

Учете нов език

Учейки нов език, ние се запознаваме и с нова култура. Едно забавно и полезно хоби, което може да ви вдъхнови да посетите съответната държава, да разберете повече за нейната история, кухня, и което отвлича мислите ви от стресовите ситуации.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК