Потенциални рискове за здравето от носенето на стягащо бельо

Може да ви накара да се чувствате замаяни, без енергия, отпаднали

14.10.2021 | 09:56 Редактор: Жаклина Иванова
Потенциални рискове за здравето от носенето на стягащо бельо

Стягащото бельо е избор, който много жени правят. То помага да стегнете и оформите фигурата си, така че да изглежда перфектна например в тясна рокля. Но докато повдигате самочувствието си с този лесен метод, тялото ви страда. Ежедневното носене на стягащо и оформящо бельо има някои негативни ефекти върху здравето.

Корсетите и стягащото, оформящо бельо, което придава красива форма на бедрата, дупето и прикрива паласките, носи редица вреди на организма. Това не означава, че не можете да носите стягащо бельо, когато се наложи или когато имате повод. Но ежедневното пристягане на тялото е непрепоръчително.

Задух

Дерматологът доктор Мара Вайнщайн споделя пред self.com, че всекидневното носене на стягащо бельо може да доведе до задух. Това се дължи на намаления приток на кислород към белия дроб и тъканите, което може да ви накара да се чувствате замаяни, без енергия, отпаднали. Дали бельото ви е в основата на този проблем можете най-лесно да установите, ако то оставя трайна следа върху кожата ви след събличане.

Увреждане на нервите

Друг не по-малко опасен риск за здравето, който ежедневното носене на стягащо бельо има, е увреждането на нервите. По цялото ни тяло преминават нерви, нервни окончания, част от централната и периферната нервна система. Когато системно пристягате тялото си с оформящо бельо, това може да притиска нервите и да предизвика възпаления в тях. Хроничното възпаление на периферните нерви може да доведе до увреждане на тези нерви, частична пареза и липса на чувствителност в дадените зони, както и болка, изтръпване. Най-често тези симптоми се проявяват в долните крайници, пръстите на краката, подбедрицата.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК