Трикове, с които да облекчим подуването и отичането на краката

Етеричното масло от грейпфрут има противовъзпалителни свойства

08.10.2021 | 12:12 Редактор: Жаклина Иванова
Трикове, с които да облекчим подуването и отичането на краката

Подуването и отичането на краката е често срещан проблем. Може да се случи както при продължително седене, така и при стоене в изправено положение. Продължителни пътувания, в които нямате възможност да се разтъпчете, също са чест повод краката да се подуят.

Има няколко начина да облекчите подутите и отекли крака. Ето кои са те:

Накиснете ги в тоник

Може да звучи странно, но тоникът, който обичате да пиете, съдържа хинин. Хининът има свойството да потиска възпалението в тъканите и да облекчава подутите крака. Напълнете леген с гореща вода. Излейте вътре една бутилка тоник. Добавете няколко капки етерично масло от мента. Нека краката да бъдат потопени около 30 минути в този разтвор.

Английска сол

Разтворът с английска сол е класически метод при подуване на краката. Магнезиевите соли в английската сол помагат за потушаване на възпалението в краката и премахват подпухването. Разтворете половин чаша английска сол в легенче с вода. Потопете краката за 15 минути в горещата вода.

Масаж с масло от грейпфрут

Етеричното масло от грейпфрут има противовъзпалителни свойства. То помага за облекчаване на подуването и отичането на краката. Смесете 10 капки масло от грейпфрут с две супени лъжици бадемово или кокосово масло. С получената смес масажирайте краката в продължение на 10 минути.

Никога не нанасяйте чисто етерично масло върху кожата. Винаги го смесвайте с масло носител, каквито са бадемовото и кокосовото масло, за да не предизвикате алергии и раздразнение.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК