Ретрограден Меркурий – кога и кои зодии ще засегне най-малко?

Очакват ни противоречия и конфликти чак до 18 октомври

20.09.2021 | 13:20 Редактор: Искра Ангелова
Ретрограден Меркурий – кога и кои зодии ще засегне най-малко?

Няма как есента да не започне с драми. Освен това, че лятото си отива и постепенно трябва да свикнем с по-лошото време, скоро ще настъпи и ретрограден Меркурий – на 27 септември. И тъй като планетата се свързва с комуникацията, ни очакват противоречия и конфликти чак до 18 октомври.

По време на въпросния период на някои може да им се струва, че нямат късмет или остават все неразбрани. Освен това всякакви нови начинания в тези дни ще бъдат неуспешни. Излишно е да казваме, че подписването на договори и започването на работа точно сега не са най-удачни.

Все пак, отбележете си ретроградния Меркурий в календара, но не се притеснявайте, защото той няма да засегне всички представители на зодиака. Някои ще преминат през него съвсем спокойно и без сериозни проблеми, било то лични или професионални.

Кои 3 зодии ще бъдат засегнати най-малко?

1. Скорпион

Представителите на този знак ще усетят влиянието на планетата на по-лично ниво. Очаква се да бъде активиран техният дванадесети дом – на духовен растеж, което е в техен плюс за развитието им.

"Скорпионите вероятно ще преживеят моменти на прозрение, включващи техните мечти и вътрешната им психика", казва пред Bustle астрологът Луми Пелинку. Според него, в следващите дни те не бива да се страхуват от романтика и от това да мечтаят. Освен това, ще имат възможността да изразят себе си чрез изкуство, с което да осъществят своя подем.

2. Водолей

Възможно е да имат трудна комуникация на работното място, но във вътрешния им свят ще има хармония по време на Ретроградния Меркурий. Той ще повлияе върху промените в дома, които се отнасят до тяхната лична експанзия и философия.

"Водолеите трябва да са проницателни и да не обръщат внимание на мнението на другите", казва още Пелинку. Според специалиста, транзитът на планетата ще позволи на Водолеите да осмислят своята идеология, да научат нещо ново и да посетят непознати места.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК