Нова инициатива насърчава грамотността - известни актьори четат на деца

Кампанията започна от русенското училище "Олимпи Панов" с Албена Павлова и Емил Марков

15.09.2021 | 12:48 Редактор: Десислава Атанасова

Нова инициатива насърчава четенето и грамотността на учениците. Известни актьори у нас ходят по училищата и четат поезия.

Инициативата започна от русенското училище "Олимпи Панов". Актрисата Албена Павлова прочете приказките на Ханс Кристиан Андерсен на най-малките, а актьорът Емил Марков бе избрал свой любим разказ "Серафим" на Йордан Йовков.

"Това са последните дни от ваканцията на децата и те въпреки всичко са решили да ги пожертват като се върнат в училище малко по-рано. Много съм впечатлена от това, за мен това е много хубав знак, че наистина има интерес към културата", сподели Албена Павлова.

Идеята на организаторите е да запалят децата по четенето, което напоследък се оказва все по-трудно, казват преподавателите. 

"В двора на училище “Олимпи Панов" е много весело и шумно. Даваме старт на инициативата "Известни българи четата на деца". Тя е по идея на асоциация "Българска книга" и е подкрепена от МОН. И сме изключително горди и щастливи, че можем присъствено да отбележим началото на толкова интересна инициатива", коментира д- р Вергилия Грънчарова.

Инициативата продължава в още няколко български града. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК